Column Door de ogen van... André Lampe: Tennis & padel

André Lampe.

André Lampe. Foto: Bergsma Lifestyle

Met de leuk bedachte slogan ‘Maak kennis met tennis’ probeerde onze lokale tennisvereniging LTC enkele weken terug de Steenwijkerlander enthousiast te maken om met deze sport in aanraking te komen.

Persoonlijk heb het altijd al een mooie sport gevonden. En in de tijd dat Karst Lindeboom het Bowling & Racketcentrum bestierde, ben ik destijds ook actief begonnen met tennissen. Op televisie lijkt tennis misschien een makkelijke sport, maar als je het daadwerkelijk gaat beoefenen begrijp je pas wat er bij komt kijken om tennis goed te spelen. Het scheelde wel dat ik enige natuurlijke aanleg voor tennis had, maar om tennis op behoorlijk niveau te spelen waren een paar lessen zeer welkom.

Één man is er verantwoordelijk voor geweest dat ik nog meer van tennis ben gaan houden dan ik al deed. Roger Federer is voor mij de beste, mooiste en elegantste tennisser die deze sport ooit gekend heeft. Het adoreren van sportmensen doe je vooral als kind, maar naast Johan Cruijff heb ik Federer altijd geadoreerd. Tijdens Grand Slam toernooien zat ik vaak letterlijk met het zweet in de handen en bij beslissende punten durfde ik bijna niet te kijken. En de warmte die ik van binnen voelde na weer een schitterend gewonnen punt tot aan de emoties na het winnen van een Grand Slam. Ik voelde en leefde altijd intens met Roger mee.

GOAT

Voor mij is en blijft hij ook de GOAT (Greatest Of All Time) onder de tennissers. In mijn aardse bestaan zal ik geen betere meer op het tenniscourt aanschouwen, dat weet ik zeker. Roger was fenomenaal. Mijn dochter keek op jonge leeftijd altijd mee en door Federer is zij eigenlijk ook gaan tennissen. Dochterlief had toch iets meer met voetbal, is gestopt met tennis, maar wat een leuke tijd heeft ze gehad bij de lokale vereniging LTC. Ik hoop dat de slogan ’Maak kennis met tennis’ zijn vruchten heeft afgeworpen, dat gun ik onze lokale tennisvereniging.

In de toekomst zal er ook nog wel een slogan bijkomen in de vorm van: ‘Maak kennis met een nieuw spel, speel padel’. De padelbanen zijn al in de maak bij LTC. Padel is een razendsnel groeiende sport en daar zal de tennisvereniging ook vast de vruchten van plukken in de vorm van nieuwe leden. En dat geeft deze mooie en gezellige vereniging nog meer levensvatbaarheid. De slogan ‘Maak kennis met tennis’ is in ieder geval goed gekozen. Probeer het maar eens, u zult er vast geen spijt van krijgen…