‘Even een stap in een andere wereld’ Klassiek vierluik Bach gaat trommelvliezen bezoekers Sint Clemens strelen

Er was al een warm eerbetoon aan de Boheemse componist Gustav Mahler. In de Sint Clemenskerk zijn de komende maanden in een vierluik de muzikale klanken hoorbaar van het werk van Johann Sebastian Bach. Passie voor Bach. Oftewel ‘Con Amore’, wat zoveel betekent als ‘met liefde’. Het eerste concert uit een gouden kwartet is op zondag 11 december. Om 16.00 uur in de Grote Kerk.

Erik Olsman en Gerben Pol op de plaats waar het ensemble straks de beroemde Bachklanken gaat vertolken.

Erik Olsman en Gerben Pol op de plaats waar het ensemble straks de beroemde Bachklanken gaat vertolken. Foto: Sieb van der Laan

In deze concertreeks staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. De uitvoering gebeurt door ‘Ensemble Himmelsburg’. Phion-musici van het voormalige Orkest van het Oosten, met een diepe passie voor Bach. Deze musici krijgen versterking van vioolsoliste Carla Leurs, die bekend werd als concertmeester bij het televisieprogramma ‘Maestro’. De muzikale leiding is in handen van klavecinist en organist Pieter Dirksen. Het ensemble bestaat uit een tiental musici en draagt de naam van de beroemde slotkerk in Weimar waar Bach enkele jaren werkte. Weimar is een Duitse stad in de deelstaat Thüringen.

‘Stap in andere wereld’

Nieuws

menu