‘Vier het Leven!' Nog drie dagen een ‘kunstenaar van de dag’ in Galerie De Vermaning

De drie kunstenaars.

De drie kunstenaars. Foto: Kunstkring Steenwijkerland

Galerie de Vermaning organiseert samen met Kunstkring Steenwijkerland een expositie met als titel ‘Vier het leven’. Deze expositie begon op woensdag 20 juli en na zeven expositiedagen tijdens de Vestingfeesten is de laatste week aangebroken. Op woensdag 7 september is Daniëlle Broekhuizen aanwezig. Tijdens het weekend van Kopje Cultuur zijn Marcia Timmermans-IJzerman (10 september) en Nelly Roose (11 september) kunstenaar van de dag.

Daniëlle Broekhuizen

De schilderijen van Daniëlle zijn meestal surrealistisch van aard en voornamelijk in acryl. Met de papierobjecten is ze 20 jaar geleden begonnen door het recyclen van papier wat cursisten achter lieten. Naast een zekere mate van lichtvoetigheid in de benadering van het onderwerp, zoekt ze veelal naar rust en harmonie in de gekozen kleuren. Ze laat zich vooral inspireren door het dagelijkse leven en werkt graag met thema’s. Het liefst heeft ze dat haar werk mensen inspireert en tot denken aanzet. Ook maakt zij sieraden en geeft teken-, en schilderlessen maar ook workshops sieraden maken. Schilder- en tekenlessen geven heeft ze ook 18 jaar aan de VUSO gedaan, maar helaas bestaat die niet meer. Dit jaar exposeert ze met grappige papierobjecten. Daniëlle demonstreert woensdag sieraden haken/breien met fijn, echt zilverdraad. Ze neemt dan ook meer papierobjecten, kleine schilderijtjes en sieraden mee naar De Vermaning.

Marcia Timmermans-IJzerman

Marcia werkt al sinds 2005 met haar favoriete techniek, de airbrush. Daarmee creëert zij bijna fotorealistische portretten van mens en dier, vanuit haar studio in Steenwijk. Voor deze expositie experimenteerde ze met kleur en emotie, wat leidde tot haar explosief vrolijke portret ‘Rock my World’. Behalve doek beschildert deze kunstenaar naar eigen zeggen ‘iedere denkbare ondergrond’ met haar airbrushes: van metaal tot canvas, van ingetogen portret op papier tot fascinerende body art op het menselijk lichaam.
Gedurende de dag geeft zij korte demonstraties airbrushing, terwijl ze werkt aan een portret. Vraag gerust toelichting, Marcia vertelt u met plezier over deze fascinerende techniek en de mogelijkheden voor een workshop of zelfs cursus in Steenwijk. Daarbij kunt u in de kerk genieten van poëzie, gebracht door de J.C. Bloemstichting tussen 13.00 en 15.30 uur.

Nelly Roose

Voor Nelly is olieverf het voornaamste medium geworden, vaak in combinatie met andere media, zoals: houtskool, acrylverf, inkt, bijenwas, boekbinderslijm en teer, maar ook natuurlijke materialen uit het bos en tuin. De prachtige warme en diepe kleuren van de olieverf, het prettige mengen van de kleuren en het werken in transparante maar ook dikke verfstreken maakt het een uitdaging en een zoektocht, om daarmee haar gevoel en emotie op het doek of paneel over te brengen.
Steeds weer de uitdaging aangaan de vrijheid te ervaren, daarin zichzelf sturen of misschien juist zichzelf te verliezen om zo ongeremd over haar eigen grens van waarheden te gaan en in gevoel en emotie tot de essentie van het schilderen te komen.
Naar aanleiding van het thema ‘Vier het Leven’ hangen er een viertal, en plein air, werken van haar. En plein air wil zeggen, het ter plaatse in de vrije natuur vastleggen van een onderwerp, vaak een landschap, op doek, waarbij de nadruk ligt op spelen met het daglicht.

De kerk is steeds open van 10.00 tot 16.30 uur.