Aanmelden kandidaten voor de Anne Beeltje Cultuurprijs kan tot 15 augustus

Han Evers is de vijfde winnaar van de Anne Beeltje Cultuurprijs. Foto: Wilbert Bijzitter

De inschrijving voor de Anne Beeltje Cultuurprijs sluit op 15 augustus. Tot die tijd kunnen personen, organisaties of groepen voorgedragen worden om de prijs in de wacht te slepen.

Kent u een persoon, organisatie of groep die zich heeft ingezet voor het culturele leven in Steenwijkerland? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Mailt u dan uw gemotiveerde aanmelding naar annebeeltjecultuurprijs@gmail.com of stuur deze per post aan de juryvoorzitter: de heer Folkert Jellesma, Oosterhoek 25, 8334 RD Tuk. Aanmelden van kandidaten kan tot 15 augustus a.s. De volledige tekst van het reglement van de cultuurprijs en verdere informatie zijn te verkrijgen bij de heer Pieter Bosch, telefoon 0521-511017, pieterbosch@ziggo.nl.

Wie komen er voor in aanmerking?

De prijs is bedoeld voor een persoon, organisatie of groep die een belangrijke bijdrage leverde aan het culturele leven van Steenwijkerland. Het gaat om culturele prestaties op het gebied van de beeldende kunst en het gebied van de podiumkunsten.

Oorkonde en geldbedrag als prijs

De Anne Beeltje Cultuurprijs is door de gemeente Steenwijkerland en de Lions Club Steenwijk in het leven geroepen als eerbetoon aan de in 2008 overleden oud cultuurwethouder Anne Beeltje. Eerder wonnen Wim Hey, Claartje van Dokkum, Theatergroep Sjeu, Jan Toor en Han Evers deze prestigieuze prijs. De prijs bestaat uit een oorkonde en een door de gemeente Steenwijkerland en de Lionsclub Steenwijk beschikbaar gesteld bedrag van € 2.000,-. Pia en Anne Beeltje, kinderen van wijlen de heer Anne Beeltje, lieten Inge Jonkers een schaal maken voor de winnaar.

Uitreiking prijs tijdens Kopje Cultuur

De jury, bestaande uit Marian Sprenkeler, Folkert Jellesma en Harm Prinsen, kiest uit de aanmeldingen de winnaar. De prijs wordt op 9 september 2022 tijdens Kopje Cultuur uitgereikt.

Nieuws

menu