Albèrt Driessen geeft orgelconcert in Kleine Kerk

Albèrt Driessen. Foto: Eigen foto

In de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat in Steenwijk geeft Albèrt Driessen op woensdag 10 augustus een orgelconcert.

Albèrt Driessen (Genemuiden, 2002) ontving op negenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Bert Gelderman. Op zijn dertiende studeerde hij verder bij Evan Bogerd, die hem tevens op zijn conservatoriumstudie voorbereidde. Sinds 2021 studeert Albèrt aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alwaar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Hij ontvangt zijn bijvak-pianolessen van Wim Voogd.

Albèrt won door de jaren heen verschillende prijzen. Zo ontving hij de eerste prijs op het Jeugd Orgelconcours in Assen. Verder mocht hij als vertegenwoordiger van zijn categorie door naar de finale van het in 2019 gehouden SGO concours. Deze vond plaats in de Martinikerk te Groningen. In oktober 2021 won Albèrt de eerste prijs op het in Kampen gehouden Quintus concours. In 2022 ontving hij de gedeelde tweede prijs op de eerste editie van het Duyschotconcours.

In 2020 werd Albèrt toegelaten tot het Young-Talent programma van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Hij volgde masterclasses bij onder andere Ben van Oosten, Michel Bouvard, Aart Bergwerff en Pieter Dirksen.

Het concert begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is de hele woensdag open van 10.30 tot 16.00 uur. De toegang is vrij. Bovendien is dan de foto-expositie ‘Zoom in!’ te bekijken.

Het concert maakt deel uit van een zomerserie orgelconcerten op de woensdagmiddagen in de Kleine Kerk. Hierna volgt het concert van Willemijn Roodbergen op 17 augustus.


Meer informatie: www.kunstkleinekerksteenwijk.nl

Nieuws

menu