Alexander Broussard speelt Billy Joel in de Reestkerk op vrijdag 12 mei

Alexander Broussard speelt vrijdagavond in de Reestkerk.

Alexander Broussard speelt vrijdagavond in de Reestkerk. Foto via de Reestkerk.

Veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer Alexander Broussard vertelt aan de hand van de mooiste liedjes van Billy Joel over het leven van deze grootmeester. Het concert is op vrijdag 12 mei op in de Reestkerk aan Oud Avereest 5 om 20.15 uur.

De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen. Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de meezinger ‘Pianoman’ maar ook swingende rockers zoals ‘My life’, prachtige ballads zoals ‘She’s Always A Woman’ of lekkere pop zoals ‘Uptown Girl’. Stuk voor stuk klassiekers.

Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met The Billy Joel Experience, Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Piano’s, De Corona’s, Twarres en vele anderen, is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

In deze boeiende solovoorstelling leidt Alexander zijn publiek op zijn eigen unieke en gepassioneerde wijze door de opmerkelijke carrière van muzieklegende Billy Joel. Aan de hand van de mooiste liedjes van de grootmeester vertelt Alexander over de moeilijke beginjaren, de grote successen, de hoogtepunten en dieptepunten, de vrouwen en het onwaarschijnlijke vakmanschap van Billy Joel. Een ‘must-see’ voor de fan, een openbaring voor de liefhebber. Tickets zijn te boeken op www.reestkerk.nl/agenda