Anique van Büseck uit Meppel zingt haar debuutsingle op tv bij 'Renze'

Anique heeft platencontract getekend. Foto: Martijn Bijzitter

Een aantal dagen na de succesvolle lancering van haar debuutsingle There With You is zangeres Anique uit Meppel al te zien op de nationale televisie. De Meppelse is vanavond te gast in het programma Renze.

Renze Klamer presenteert deze maand bij RTL iedere werkdag zijn eigen talkshow Renze. De eerste aflevering was gisteravond.

In de uitzending van vanavond is Anique van Büseck (16) uit Meppel te gast. De talentvolle muzikante heeft sinds februari een platencontract bij SPARK records van Ilse DeLange. Iets wat allemaal kwam doordat Anique een cover van het liedje Back To Yo u van zangeres Hannah Mae opnam en had gepost op Instagram. Ilse DeLange stuitte op deze song en was meteen verkocht. Ze benaderde Anique met de vraag om samen te werken.

Anique had wel vaker verzoekjes gekregen om samen te werken met andere muzikanten, maar dit bericht van Ilse was wel heel speciaal. Ze zei vol overtuiging ‘ja’. Het avontuur leidde tot de release van de debuutsingle There With You , op 1 juli.

Anique schrijft op haar Instagram-account hierover: ‘Deze song schreef ik toen ik 15 was samen met Maxine en Jarin. ‘Will you still be there?’ was de zin waarmee ik de sessie binnenstapte. Ben jij er nog wanneer er voor mij allemaal nieuwe deuren opengaan? Help jij mij vliegen zoals ik jou help vliegen? Veel vragen, want zo rond deze leeftijd verandert iedereen, maar ik beloof je dat ik er voor jou zal zijn. Een betekenisvol liedje voor mij. ‘ Het nummer is geproduceerd door Niels Zuiderhoek.

Hoe een meisjesdroom van een muzikante in hart en nieren werkelijkheid werd, daarover vertelt Anique vanavond in het programma Renze. Ook Ilse DeLange zit aan tafel. Uiteraard mag Anique haar debuutsingle zingen.

Renze is te zien op RTL 4, om 21.45 uur.

Nieuws

menu