Black Bottle Riot en Timo de Jong in de Buze: Een avond Americana en Southern Rock

Black Bottle Riot uit Nijmegen. Foto: AriFocusFotografie

De Buze staat vrijdag 31 maart volledig in het teken van Americana en Southern Rock met de Nijmeegse rockband Black Bottle Riot.

In de afgelopen jaren speelden zij op zowel binnenlandse als buitenslandse podia. In Nederland stonden ze op Rockin’ Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. De live shows worden omschreven als energiek, bezield, strak en ongepolijst. Hun muziek doet denken aan artiesten zoals the Allman Borthers Band, Lynyrd Skynyrd en Tom Petty.

Stomende rockmachine

Met dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie is de Black Bottle Riot een stomende rockmachine. Zij speelden supports voor onder meer ZZ Top, Blackberry Smoke en Rival Sons. De Nijmeegse band bracht in februari dat jaar zijn vierde album uit met de titel ‘Fire’.

Voordat de heren van Black Bottle Riot het podium betreden is aan Timo de Jong en zijn band om het publiek alvast een warm Americana-welkom te heten. Het podium van de Buze is Timo niet onbekend; hij heeft er al meerdere keren gespeeld.

Timo de Jong verruilde Meppel voor Leeuwarden waar hij een manager en een producer vond. Ook hij bracht recent een album uit, genaamd ‘Big Grey Boxes’ dat lovende kritieken kreeg.

Kaarten voor deze avond Americana en Southern Rock op 31 maart met Black Bottle Riot en Timo de Jong en band kosten 10 euro online en 12,50 euro aan de deur. De zaal gaat om 20.30 uur open en het eerste optreden begint om 21.30 uur.

Nieuws

menu