Blokzijl Klassiek brengt Wishful Singing met vijf topzangeressen

De 5 zangeressen van Wishful Singing.

De 5 zangeressen van Wishful Singing. Foto: Anne Claire de Breij

‘Wat deze vrouwen met hun stemmen doen, grenst aan het ongelooflijke!’ ‘Wishful Singing mag met recht een van de parels in het Nederlandse vocale landschap worden genoemd’. Dit zijn enkele recensies. Zondag 13 februari komen de vijf zangeressen naar de Grote Kerk van Blokzijl, samen met accordeonist Bert van den Brink.

Hij zal enkele liederen begeleiden. De concertbezoekers moeten bij de ingang een vaccinatiebewijs, of herstelbewijs, of een negatieve test laten zien. Iedereen dient 1,5 meter afstand te bewaren en tijdens verplaatsing een mondkapje te dragen. Het concert heeft geen pauze. Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie brengen zij een breed repertoire aan muziekstijlen met werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. In de afgelopen jaren betoverde het ensemble het publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans.

Wishful Singing maakte tournees door onder andere Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. Sinds de coronamaatregelen in maart 2020 van kracht werden, organiseert Wishful Singing verschillende online activiteiten om de verbinding met haar publiek te behouden. In 2021 lanceerde zij Zing je Sterk, een programma waarin mensen met Long Covid door zingen en ademoefeningen aan hun herstel werken.

Het concert met Wishful Singing wordt gegeven op zondag 13 februari in de Grote Kerk van Blokzijl en begint om 15.30 uur. In hun aantrekkelijke, kleurrijke en afwisselende programma laten de vijfliederen horen vanaf de 16de tot en met de 21ste eeuw. Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.