Cabaret Hellup speelt première van nieuwe show in café La Porte

Café La Porte. Stichting Oud Meppel

Liefhebbers van cabaret en muziek weten al heel lang dat ze bij Cabaret Hellup een vermakelijke middag of avond kunnen hebben. Het duo komt op zondag 19 maart naar café La Porte in Meppel voor de première van hun voorstelling ‘Greatest Hits’.

Het programma is een zoektocht van twee mannen naar de zin en onzin van het leven in een bonte verzameling verhalen en liedjes.

Het cabaretduo wordt gevormd door Hans Bosma en gitarist Jan Veenman. Ze spelen al meer dan 50 jaar samen en kennen elkaar van de havo in Meppel. Aanvankelijk werd in breder verband opgetreden, met wijlen Sieko Nijenhuis en pianist Jan Lensen. Sinds 2016 trekken ze als duo door het land, waarbij buurthuizen en theaters worden aangedaan, maar het niet heel gebruikelijk is om in een (muziek)café te spelen. ,,We kennen eigenaar Klaas de Boer al heel lang”, vertelt Jan Veenman, ,,en vonden dit een mooie locatie om onze nieuwe show in première te laten gaan.”

De voorstelling in La Porte kan worden omschreven als ‘een leven vol liedjes in verhalen’, waarbij Hans zingt en Jan op gitaar voor de begeleiding zorgt. ,,Het zijn mooie liedjes, die soms ook tot nadenken stemmen. Het is geen voorstelling waarbij je constant moet schuddebuiken van het lachen”, licht Jan een tipje van de sluier op.

De deuren van La Porte gaan zondag om 15.00 uur open, de show begint om 16.00 uur.

Nieuws

menu