Duo-expositie In verwondering in De Eendracht in Giethoorn

Duo-expositIe van Emie Reinders en Corry Tjeerdsma in Kulturhus De Eendracht in Giethoorn Foto: Kulturhus De Eendracht

In Kulturhus De Eendracht in Giethoorn opent Lia Gurowitsch op 6 november de duo-expositie van schilders Corry Tjeerdsma en Emie Reinders.

De twee hebben elkaar ontmoet in Ruinen, bij Atelier Goselare, waar zij schilderlessen volgen. Beiden ontdekten op latere leeftijd dat schilderen hen veel plezier en ontspanning brengt.

De titel van de duo-expositie is In Verwondering en het vertelt het verhaal van de beide kunstenaars. Voor Emie Reinders is schilderen een ontspannende hobby. „Mijn voorkeur gaat uit naar realistisch schilderen met acryl, hoewel ik het ook leuk vind om af en toe iets heel anders te proberen.” Haar eerste schilderles kreeg zij van Cor Koppenol uit Ruinerwold. „Ik begon met aquarelleren maar langzamerhand ben ik overgestapt op het schilderen met acryl. Het is ontzettend leuk om met medecursisten te sparren over al onze kunstuitingen.”

Ook Corry Tjeerdsma schildert met acrylverf. „In mijn schilderijen is altijd iets levends te zien. Hetzij natuur of mensen en kinderen. Door schilderlessen te volgen ben ik kunst meer gaan waarderen en heb ik een meer naar buiten gerichte blik. Daarnaast heeft het mij ook vriendschappen gebracht. Wat een verrijking!”

De opening van de Duo Expositie In verwondering is op zondagmiddag 6 november om 16.00 uur. In de maanden november en december is deze expositie vrij toegankelijk te bewonderen in Kulturhus De Eendracht te Giethoorn.

Nieuws

menu