Gevarieerde concerten in Mariakerk Vollenhove

De Mariakerk in Vollenhove

De Mariakerk in Vollenhove PR groep Mariakerk Vollenhove

De Mariakerk in Vollenhove is zaterdag 10 september geopend voor het publiek. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur kunnen bezoekers de kerk bezichtigen en genieten van zeven gevarieerde concerten.

Met zijn unieke sfeer en bijzonder mooie akoestiek is de kerk uitermate geschikt als concertzaal. In de kerk het Historische Heilmanorgelfront uit 1785, afkomstig uit de voormalige schuilkerk in Oldenzaal. Achter dat front staat het in 2012 vernieuwde René Nijsse-orgel, dat met zijn verrassend mooie klank niet mag ontbreken op het programma.

Een bezienswaardigheid is ook de preekstoel die vermoedelijk afkomstig is uit een kerk in het dorp Beulake, een dorp dat met kerk en al verzwolgen is door de stormvloed van 1776.

De concerten op Monumentendag beginnen om 10.00 uur met de organist Jan Pieter van Eerde en Wim Lameris – Euphonium. Om 11.00 uur spelen de Staphorster organisten Jan Grootenboer en om 12.00 uur Wouter Scherpenisse. Hun programma bestaat uit klassieke werken uit de orgelliteratuur.

Om 13.00 uur verzorgen de organist Hendrik Snel en Janolda Hogendorf, dwarsfluit, een klassiek gevarieerd concert. Het Maria kerkkoor Vocaal onder leiding van Johan Bredewout, zingt onder andere Taizé liederen en wordt door Johan Bredewout begeleid op piano. Ook zal Johan Bredewout een aantal orgel-en pianowerken spelen. Dirigent, pianist en organist Herman Kamp uit Kampen, begint om 15.00 uur. Hij zal het Ad Nos, Ad Salutarem Undam van Franz Liszt (1811-1886) spelen.

Het laatste programmaonderdeel van de Monumentendag zal door Erik Hofstede, uit Kampen, verzorgd worden. Hij zal een aantal klassieke werken spelen van J.S. Bach, F. Mendelssohn Bartholdy en de Franse componist Alexandre Guilmant (1837-1911).