Jolanda Smit is ‘Kunstenaar van de dag’ in Galerie De Vermaning

Jolanda Smit aan het beeldhouwen. Foto: Aangeleverde foto

Galerie De Vermaning organiseert samen met de Kunstkring Steenwijkerland een expositie in juli, augustus en september. Op woensdag 17 augustus zal Jolanda Smit als ‘kunstenaar van de dag’ in de kerk aanwezig zijn. Jolanda zal dan uitleg geven over haar werk.

Naast deze uitleg is het mogelijk dat de bezoeker zelf ook aan de slag gaat met speksteen, een zachte steen. De bezoeker krijgt de gelegenheid om onder begeleiding van Jolanda zelf een hanger of een voelsteen te maken. Het raspen, vijlen en schuren duur ongeveer een uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon.

Van 1982 tot 1987 heeft Jolanda gestudeerd aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten toen nog in Kampen. Inmiddels is de academie verhuisd naar Zwolle en heet nu Artez.

Tijdens haar studie aan de academie heeft Jolanda zich veelvuldig bezig gehouden met geluidskunst en in haar werk kan het nu nog steeds voorkomen dat ze zich laat inspireren door een opmerking/tekst, klank of kleur. Dat later uitgewerkt zal worden tot een geluidsobject. Dit is ook gebeurd met de titel ‘Vier het leven’.

De basis van elk schilderij is het automatische schrift en dat gecombineerd wordt met kleuren die vanuit haar klank kleurencirkel de eerste laag zal zijn, tijdens het uitwerken, laag over laag worden vormen zichtbaar deze vormen plaatst Jolanda in de ruimte. Hierbij wordt gebruik gemaakt van keramiek, brons of steen.

De kerk is op 17 augustus open van 10.00 tot 16.30 uur.

Nieuws

menu