Jonge Amerikaanse pianist te gast op De Oldenhof

Shane.

Shane. Foto: Aangeleverd

Hij behoort nu al tot de top van de jonge pianisten, Shane van Neerden, door de legendarische pedagoog Jan Wijn, ‘een excellent musicus’ genoemd. Zondag 21 mei komt hij naar het landgoed De Oldenhof bij Vollenhove en brengt daar een heel aantrekkelijk programma.

Shane van Neerden begon met pianolessen toen hij zes was en op zijn zestiende had hij al verschillende prijzen gewonnen. Hij kon studeren aan de befaamde Juilliard School of Music, maar hij gaf de voorkeur aan een opleiding bij Frank Peters aan het Amsterdams Conservatorium. Daar behaalde hij dit jaar zijn bachelor met een 10, een uitzonderlijke prestatie.

Hij is nog jong, maar hij gaf al veel recitals, onder andere in de VS, Duitsland, Italië, Frankrijk, Portugal, in het Amsterdamse Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ. Shane musiceerde ook op verschillende internationale festivals, niet alleen als solist, maar ook met zijn pianokwartet, het Mankes Kwartet. Paul Witteman nodigde hem uit in zijn programma als een van ‘Pauls Jonge Helden’.

Op 21 mei speelt Shane van Neerden twaalf preludes (boek I) van Debussy, hoogtepunten uit de pianoliteratuur en de fascinerende Miroirs van Ravel. Het concert begint om 15.30 uur en na afloop wordt wijn geschonken. Kaarten kunnen worden besteld via de website www.blokzijlklassiek.nl .