Lezing kunstenaarsgroep Observatorium in De Meenthe in Steenwijk: 'Kijken naar de wereld vanuit het kunstwerk'

Kijkend vanuit de ‘Tarp fan de takomst’ heeft de bezoeker een panoramisch uitzicht over land en zee. Foto Kunstgroep Observatorium

De commissie Beeldende Kunst Steenwijkerland (CBK) organiseert samen met theater De Meenthe een serie lezingen over kunst in de openbare ruimte. André Dekker, partner en oprichter van maatschap Observatorium, geeft op 14 december een lezing, getiteld: ‘Kijken naar de wereld vanuit het kunstwerk.’

Kunstenaarsgroep Observatorium maakt kunstwerken voor het openbare leven in de openbare ruimte die niet alleen om naar te kijken zijn, maar ook om te betreden. Vanuit het werk is de directe omgeving te observeren en kan men daarop reflecteren.

Oeuvre

Observatorium heeft een internationaal belangwekkend oeuvre tot stand gebracht: van de monumentale sculptuur Zandwacht op Maasvlakte 2 in de haven van Rotterdam tot Dwelling in Seclusion, een kunstwerk gewijd aan afzondering in het openbaar in een park in New York.

De kunstwerken zijn zinnebeelden van grote transformaties van landschappen of de gebouwde omgeving, die bewoners en bezoekers een plek voor observatie en duiding bieden.

U kunt kaarten voor deze lezing op 14 december reserveren bij De Meenthe : 0521-514004. De lezing begint om 20.15 uur.

Nieuws

menu