Najaarsconcert Oldemarkter Fanfare en het Saxofoonorkest

Een archieffoto van de Oldemarkter Fanfare.

Een archieffoto van de Oldemarkter Fanfare. Aangeleverde foto

Muziekvereniging Oldemarkter Fanfare houdt zaterdag 29 oktober een najaarsconcert in zaal Dalzicht in Oldemarkt. Tijdens het concert wordt door het Saxofoonorkest uit Drachten een gastoptreden gegeven.

Dit 14 leden tellend saxofoonorkest, onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Karl Veen, is een ensemble waar alle typen saxofoons in vertegenwoordigd zijn. Het orkest had een promotiefunctie voor het Centrum voor Kunstzinnige Vorming ‘De Meldij’ uit Drachten en is rond 1990 opgericht. In het jaar 2000 is het orkest zelfstandig doorgegaan. Het merendeel van de leden van het orkest zijn gevorderde leerlingen, aangevuld met een aantal professionals. Er wordt een repertoire gespeeld dat loopt van Bach tot Queen, van middeleeuwen tot modern en met werken van rond de wereld. Het repertoire dat wordt gespeeld is vrijwel geheel speciaal voor dit ensemble gearrangeerd door dirigent Veen.

Oldemarkter Fanfare brengt onder leiding van dirigent Sipko Feikens een speciaal programma. Voor dit concert hebben de leden een keuze gemaakt uit een lijst met eerder uitgevoerde muziekstukken. Verschillende muziekstijlen zullen de revue passeren, van The Floraldance tot Guus Meeuwis en van Star Wars tot The Blues Brothers. Ook is het de bedoeling dat de orkesten gezamenlijk enkele nummers ten gehore gaan brengen. De dirigenten hebben hiervoor een speciaal arrangement gemaakt.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree is 5 euro.