Ode aan Arjan Boetze's indrukwekkende muzikale carrière tijdens concert Crescendo

Crescendo. Foto: Aangeleverd

Muziekvereniging Crescendo Steenwijk gaf vrijdagavond haar voorjaarsconcert in De Meenthe. Ondanks dat het een voorjaarsconcert was, was het buiten volop winter. Toch trotseerden velen de winterse omstandigheden op de wegen in en rondom Steenwijk en begon het concert om 20.00 uur met een goedgevulde zaal.

De avond werd gestart door de brassband van de vereniging. Onder leiding van dirigent John Blanken speelden ze de nummers Music for a Festival en How to train your dragon . De technisch uitdagende nummers werd door de band met verve gespeeld en zette gelijk een goede standaard voor de rest van de avond.

Na de twee nummers van de brassband kwam het percussie ensemble het podium op en startten de avond met een vrolijk en up-tempo werk van instructeur Arjan Boetze, Pantellerio . Het snelle tempo werd nog verder opgeschroefd met de Commedians Galop . Hierna kon het publiek mee neuriën met Despacito en Africa . Na deze vier nummers liet het percussie ensemble het publiek iets totaal anders horen dat ze normaal spelen, namelijk Checkpoint , een ritmisch slagwerknummer op containers. Om de volle breedte en mogelijkheden van percussiemuziek te laten zien, werd later op de avond ook nog een driedelig nummer met onder andere emmers en metalen buizen ten gehore gebracht.

Het was een speciale avond voor het percussie ensemble, omdat Arjan Boetze, de dirigent en instructeur van het slagwerkensemble, deze avond na 50 jaar letterlijk en figuurlijk afzwaaide.

Tijdens het concert werd dan ook een ode gegeven aan Arjan’s indrukwekkende muzikale carrière en werden de vele hoogtepunten met foto’s en tekst toegelicht. Hierna speelden op de xylophone en marimba de vrouw, dochter en een bandlid die al sinds haar jeugd met Arjan speelt het nummer Turkish March van Mozart. Ook voor hen was dit een afsluiting van een mooi avontuur.

Nadat 3 jubilerende leden, die al 50 (Dolf van Dijk), 40 (Willy Tilma) en 25 (Marije Grijsptra) jaar muzikant zijn, in het zonnetje gezet waren, speelde de brassband de nummers Stall Himmel , Good Vibra tions en een Mary Poppins medley .

Stall Himmel is een echte brass klassieker. Het nummer werd in balans gespeeld, zuiver en volledig op elkaar afgestemd. De mooie klanken van de brassband kwamen goed naar voren in dit werk. Hierna werd een overgang gemaakt naar poplied Good Vibrations , een nummer van de Beach Boys en gearrangeerd voor brassbands.

Met de afsluiting van een Mary Poppins medley gingen de toeschouwers voldaan en met een zeer bekend deuntje in hun hoofd in het inmiddels volledig wit gesneeuwde landschap weer terug naar huis.

Nieuws

menu