Orgelautoriteit Theo Jellema speelt in de zomerconcertreeks van de Kleine Kerk in Steenwijk

Organist Theo Jellema speelt 27 juli in de Kleine Kerk in Steenwijk. Foto: Aangeleverde foto

Ook deze zomer wordt in de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat weer een serie orgelconcerten gegeven. Het eerste concert is op 27 juli. Dan wordt het orgel bespeeld door Theo Jellema, stadorganist van Leeuwarden. Hij speelt stukken van Bach, Martin, Kint en Meineke.

Jellema was orgeldocent aan verschillende conservatoria en speelde in binnen- en buitenland, waar hij ook masterclasses gaf. Daarnaast schreef hij een boek over orgelbouw in Friesland, na 1945 en componeerde het stuk Twee Fantasieen voor orgel dat door muziekuitgeverij Boeijenga is uitgegeven.

Ook heeft Theo Jellema zijn sporen verdiend als adviseur bij orgelrestauraties en het bouwen van nieuwe orgels. Op dit moment houdt hij zich bezig met een bijzonder project: de bouw van een nieuw orgel door orgelbouwer Verschueren in de historische orgelkas in de Westerkerk in Enkhuizen.

Dit orgelconcert door Theo Jellema is de eerste in de reeks zomerconcerten. Hierna volgen Johan Smit op 3 augustus, Albèrt Driessen op 10 augustus en tot slot Willemijn Roodbergen op 17 augustus.

Op de website kunstkleinekerksteenwijk.nl is meer informatie te vinden over de zomerse orgelconcertreeks en de lopende expositie in de Kleine Kerk in Steenwijk.

Nieuws

menu