Paul McCartney-tribute in Kallenkote

Sjoerd van den Broek. Foto: Aangeleverd

Sjoerd van den Broek treedt zaterdagavond 11 februari op bij een huiskamerconcert in Kallenkote, (Kallenkote 27a) met zijn soloprogramma ‘A Tribute to Paul McCartney’.

Sjoerd van den Broek, al jaren werkzaam in de muziekscene, vond het nu wel eens tijd worden om zijn liefde voor de muziek van Paul McCartney om te zetten in een programma waarmee hij optreedt in theaters, maar soms ook in de intieme sfeervolle huiskamer. „Het is van mijn kant een ode aan McCartney, die ik beschouw als de grootste componist van de 20e eeuw”, zegt de Bussumse muzikant.

Sjoerd heeft zijn sporen verdiend bij de Beatles-tributebands The Strawberry Beats en The Old Brown Shoes, en speelt nu met zijn eigen band The Grades. Tevens speelt hij in de LSB Experience, een coverband waarmee hij vorig najaar nog optrad in Theater De Meenthe in Steenwijk. Op het repertoire staan onder meer Crosby, Stills, Nash & Young, The Eagles, en natuurlijk The Beatles.

Vriendschappen

Sjoerd vertelt: „Op 15-jarige leeftijd zag ik in 1975 voor het eerst een live optreden van Paul, samen met Wings, in Ahoy Rotterdam. Sinds die dag is de liefde voor zijn muziek en uiteraard voor The Beatles nooit meer verdwenen. Door dit concert wilde ik musicus en later ook geluidstechnicus en producer worden. Het heeft mij naar allerlei prachtige plekken op de wereld gebracht en vele vriendschappen opgeleverd. Ik heb meerdere keren mogen optreden in The Cavern in Liverpool, heilige grond waar The Beatles honderden keren hebben gespeeld. Met de LSB Experience spelen we jaarlijks diverse weken in de USA: op het grootste Beatles-festival in de VS en op de ‘Flowerpower Cruise’ en de ‘Rock &Romance Cruise’, samen met bands als The Hollies, The Beach Boys, 10CC, Foreigner en meer. Geweldig om te doen.”

Interactie

Over zijn soloprogramma ‘A tribute to Paul McCartney’ zegt hij: „Alleen, met mijn gitaar, speel ik Paul’s nummers, en vertel tussen de liedjes door het een en ander, bijvoorbeeld over de relatie tussen ‘Macca’ en John Lennon, en over de songs die hij schreef voor anderen. Maar de nadruk ligt natuurlijk op Paul McCartney, zijn Beatles-periode, zijn tijd met Wings en z’n latere solowerk. En bij huiskamerconcerten is er bijna altijd een fijne interactie met het publiek, waardoor een heel bijzondere sfeer ontstaat.”

De aanvang is 20.00 uur; de huiskamer is vanaf 19.30 uur open. De kosten zijn 15 euro per persoon.

Wie het concert bij wil wonen, kan zich opgeven via lauravben@protonmail.com en meldt daarbij het aantal personen. Je krijgt dan een betaalverzoek en zodra dit voldaan is zijn je plaatsen gereserveerd.

Nieuws

menu