Rondleiding locaties in Vollenhove waar het gebeurde in 1572

Het 17e eeuws Vollenhove. Foto: Cultuur Historisch Centrum

In dit herdenkingsjaar vinden veel activiteiten plaats, ook in Vollenhove. De stad Vollenhove lag van 1572-1592 in de frontlinie in de strijd om de steden Kampen en vooral Steenwijk, de poort naar Noord-Nederland waar de stadhouder van de koning heel lang stand hield tegen de troepen van de Staten-Generaal - waaronder de voormalige watergeuzen.

Meer hierover is te lezen op de website van het Stadsmuseum; chcvollenhove.nl in het artikel ‘De Opstand en Vollenhove’. Voor veel mensen was het zaterdag 13 augustus veel te warm voor een stadswandeling, maar er is nog een mogelijkheid. Op zaterdag 20 augustus is er nogmaals om 14.00 uur een rondleiding langs alle locaties in Vollenhove die in deze periode een rol speelden, met deskundige uitleg van de gids. Belangstellenden voor die periode in de vaderlandse geschiedenis kunnen zich opgeven voor deze rondleiding via info@chcvollenhove.nl.

De rondleiding start om 14.00 uur bij het Stadsmuseum aan de Bisschopstraat 36, Vollenhove en duurt een uur en een kwartier. Opgeven is ook telefonisch mogelijk of aan de balie tijdens openingstijden.

Museum is geopend: woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op maandag van 10.00 tot 14.00 uur.

Nieuws

menu