RondoM organiseert Koningsdagconcert en kunstveiling

RondoM is te vinden aan de Linthorst Homanstraat 22.

RondoM is te vinden aan de Linthorst Homanstraat 22. Foto RondoM

Kunst- en muziekcentrum RondoM organiseert op donderdagavond 27 april een gezellige muziekavond rond Koningsdag en op zaterdagmiddag 6 mei een kunstveiling met werken van Menno Meyer.

De muziekavond op Koningsdag begint om 20.00 uur. Medewerking wordt verleend door gemengd zangkoor Melody Singers uit Meppel, onder leiding van Svetla Anastasova met Tjako van Schie aan de vleugel. Ook treedt het koperensemble Goed Koper, onder leiding van Angelica Braam op. De organisatie trakteert de bezoekers op een oranjebittertje. Na afloop is er bij de uitgang de mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage.

Kunstveiling werken van Menno Meyer

Uit de nalatenschap van de in november vorig jaar overleden beeldend kunstenaar/edelsmid/designer Menno Meyer ontving RondoM een grote collectie sieraden, broches, ringen, plastieken, beelden, designitems, decoratie-items, schilderijen en andere objecten. Deze items worden zaterdagmiddag 6 mei per opbod geveild.

Menno Meyer was een van Nederlands bekendste beeldhouwers/edelsmeden/designers. Een aantal van zijn werken heeft ook een plek in het Rijksmuseum in Amsterdam. Ook in de openbare ruimte staan diverse grote beelden van zijn hand. Meyer werkte met zilver, edelstaal, brons, en hergebruikte materialen. Zijn tijdloze, speelse strakke design spreekt nog steeds veel mensen aan.
De items die ter verkoop worden aangeboden zijn op zaterdag 6 mei vanaf 14.30 uur te bekijken, om 15.00 uur begint aansluitend de eigenlijke veiling. De entree is gratis.

Meer informatie over het concert en de veiling is telefonisch verkrijgbaar via 06-53681895 of het e-mailadres: tjschum@gmail.com