Singer-songwriter S. Lois presenteert nieuw studioalbum in de Vegafabriek

S. Lois presenteert het derde studioalbum. Foto: Aangeleverde foto

Bluegrass folk singer-songwriter S. Lois uit Meppel brengt een nieuw album uit: The Mountain & The Ghost.

Dit is het derde studio-album van S. Lois (Wijtze Valkema) én tevens de derde samenwerking met producer Theodoor Borger (Unifony, Just, mensenkinderen). Als S. Lois’ 2020 album The Quarter een manier was om bestaansrecht te vinden als artiest, is The Mountain & The Ghost een verdieping van zijn stem, geluid en teksten. Op het album omarmt S. Lois zijn liefde voor bluegrass zonder helemaal traditioneel te klinken, maar verweeft de beroemde stijl uit Kentucky met zijn eigen folk sound en gitaarspel.

S. Lois werkt op het album samen met bluegrass vriend Joel de Zwaan op banjo en vocalen en neemt zelf overdubs op bas, gitaar en mandoline voor zijn rekening. Het album wordt zaterdag 21 mei gepresenteerd in de Vegafabriek in Kolderveen.

De Meppeler folk singer-songwriter combineert no-nonsense zang met up-tempo gitaarspel geïnspireerd door de boom-chicka sound van Americana sterren Maybelle Carter, Johnny Cash en Jimmy Martin. Meer recente inspiratie haalt S. Lois bij artiesten als Gillian Welch & David Rawlings, Willie Watson en Kris Drever. Onlangs werd zijn single I Stopped Worrying (A Long Time Ago) toegevoegd aan de populaire Monthly Playlist op het Spotify-kanaal van GemsOnVHS uit Nashville, het internationaal vermaarde collectief voor folk video’s.

Nieuws

menu