Steenwijkerlandse Dag van de Geschiedenis dit jaar in Kuinre

Er zijn allerlei activiteiten in Kuinre.

Er zijn allerlei activiteiten in Kuinre. Gemeente Steenwijkerland

In Kuinre zijn op zaterdag 15 oktober zijn allerlei activiteiten rond het thema ‘Wat een ramp!’ Van escaperoom tot rondleidingen en van lezingen tot vaarsafari. De activiteiten zijn onderdeel van de Dag van de Geschiedenis die dit jaar in Kuinre wordt georganiseerd.

Meedoen is gratis. Wel geldt voor een aantal programmaonderdelen een maximum aantal bezoekers. Meer informatie is te vinden op www.steenwijkerland.nl/gemeentearchief (onder Activiteiten). Belangstellenden kunnen zich daar ook aanmelden.

Elk jaar organiseert het Gemeentearchief Steenwijkerland de Dag van de Geschiedenis. Het thema van de dag sluit aan bij de landelijke Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is Kuinre gekozen als centrale plaats voor alle activiteiten. Bezoekers kunnen in de escaperoom experience ‘Beat Bommen Berend’ in de huid kruipen van de Overijsselse bevolking die in 1672 de inval en bezetting van de bisschop van Münster – die de bijnaam Bommen Berend had – van dichtbij meemaakte. Yftinus T. van Popta vertelt over de scheepsrampen op de voormalige Zuiderzee, Karst Berkenbosch over de Friese Waterlinie, bezoekers kunnen proeven van Kuunderse Klonten – een recept uit de 17e eeuw – en zijn er rondleidingen in het historische centrum van Kuinre.

Het volledige programma in Kuinre is te vinden op www.steenwijkerland.nl/gemeentearchief .