Tavenu geeft een koekje van eigen deeg in Schouwburg Ogterop

Tavenu speelde afgelopen november To B or not to B.

Tavenu speelde afgelopen november To B or not to B. Foto: Martijn Bijzitter

De Meppeler toneelvereniging Tavenu geeft zaterdagavond 20 mei haar jaarlijkse voorstelling in Schouwburg Ogterop. De titel van het stuk van dit jaar is ‘Een koekje van eigen deeg’. De voorstelling begint om 20.15 uur.

De voorstelling ‘Een koekje van eigen deeg’ neemt de bezoekers mee naar een echte koekjesfabriek. Grofsucyker Koekwerken BV geeft een inkijkje in zijn koekjesfabriek. Smikkelen en smullen voor de bezoekers, maar voor de werknemers is het oude koek! Zij hebben het daar bepaald niet gemakkelijk. Een corrupte directeur regeert met ijzeren vuist en probeert continu het vrouwelijke personeel te verleiden. Een gluiperige slijmbal maakt het werk onmogelijk en de secretaresse is oliedom. Op een dag komt er een vreemd stel naar de fabriek. Ze komen solliciteren maar smeden ondertussen duistere plannetjes. Loopt de koekjesfabriek groot gevaar? De bemoeienissen van de arrogante directeursvrouw maken het er niet eenvoudiger op. Het resultaat? Veel humor, chaos en hilarische toestanden! Het personeel zou het liever wat rustiger aan doen! Maar helaas… lieverkoekjes worden hier niet gebakken.

Tavenu is een begrip in Meppel. Vorig jaar vierde de Meppeler toneelvereniging haar 115-jarig bestaan. „Dat is heel uniek, er zijn maar weinig toneelgezelschappen die zo lang bestaan”, liet voorzitter Marjan Stiksma weten. „En het bijzondere is, Tavenu heeft áltijd gespeeld. Ook tijdens de oorlog. Dat moet heel moeilijk geweest zijn, omdat er veel Joodse mensen bij Tavenu speelden.”

Het nieuwe stuk, dat zaterdagavond wordt opgevoerd, is geschreven door Maurits Keijzer en de regie is in handen van Ate Stel. Spelers zijn ditmaal Hermann Jacobs, Tim Kappert, Marcel Vergonet, Chantal Gommans, Debby Faber, Marjan Stiksma, Dijanna Achterhuis, Debby Vloo, Laura Feitsma, Ciska Bentem, Ninja ten Hoonte, Sharon Bulstra, Jolanda van Sloten en Wouter Durenkamp. Voor het decor van de koekjesfabriek wordt het oude decor van Schouwburg Ogterop hergebruikt. „En als we zeggen oud, bedoelen we ook echt héél oud,” aldus de leden van Tavenu. „Onwijs grote en lange panelen dus gelukkig is er hulp zaterdag bij het vervoer naar Ogterop.”

De voorstelling belooft ouderwets hilarisch te worden, met uiteraard een knalfeest na afloop. Kaarten zijn verkrijgbaar via de spelers, via hun social mediakanalen en online bij Schouwburg Ogterop .