Theaterkoor Disisit komt met twee nieuwe voorstellingen naar de Meenthe

Theaterkoor Disisit. Foto: Jantina Mulder.

Theaterkoor Disisit komt voor twee voorstellingen naar De Meenthe in Steenwijk. Op zaterdag 14 en zondag 15 mei zullen de 15 dames van het koor, trappelend van ongeduld, laten zien waar ze al meer dan drie jaar mee bezig zijn geweest: de avondvullende voorstelling Diskoffer. Ongeduld, omdat de coronaperiode de voortgang hevig vertraagd heeft. Wieteke, Ida, Claartje en Gezien, vier leden van het bijzondere koor lichten hun bedoelingen en verwachtingen toe.

Wieteke: „We hebben het gevoel dat het echt tijd wordt dat we Diskoffer op de planken gaan brengen. Je kan zeggen dat het veel tijd heeft gehad om te rijpen, maar omdat we trots zijn op het resultaat wil je dat ook graag aan de buitenwereld laten zien. Diskoffer heeft als thema ‘Reizen’. Alle nummers hebben te maken met concreet reizen, verplaatsen van A naar B, en bij andere stukken is het reizen meer associatief. Dan gaat het over de levensreis.”

Claartje: „De titel van het programma zegt het al, het zijn allemaal covers. We zoeken de nummers uit omdat ze passen bij het thema, maar het moeten ook stukken zijn die je mooi kan arrangeren. We besteden veel aandacht aan harmonieën. We willen onszelf uitdagen als het gaat om de samenzang. Gelukkig hebben we in Angélica Braam een geweldige dirigent die is staat is om ons op een strenge, maar duidelijke manier door de gecompliceerde passages heen te loodsen.”

Ida vult aan: „En dan is er ook nog het visuele aspect. We zijn een theaterkoor en willen ons daarmee onderscheiden van andere dameskoren. Een voorstelling moet ook leuk zijn om naar te kijken. Alle nummers zijn gegoten in choreografieën, waarbij attributen, kleding en acteerwerk ook een belangrijke rol spelen. Een optreden van Disisit is niet louter vocaal, maar totaal muziektheater.”

Lef

„De koorleden komen allemaal uit de driehoek Beilen, Wolvega en Meppel”, vertelt Gezien. „We werven nieuwe leden uit ons eigen netwerk. Als lid van Disisit moet je meer kunnen dan alleen goed zingen. Je moet lef hebben, jezelf bloot durven geven op het podium, in een bepaalde mate extravert zijn. Je moet, als je bij ons komt zingen, ook weten dat we de lat hoog leggen, niet bang zijn om risico’s te nemen. Naar ons idee levert die instelling steeds weer boeiende voorstellingen op. De komende weken is het een kwestie van de puntjes op de muzikale i zetten. We kunnen niet wachten om twee volle Vestzaktheaters van De Meenthe te verrassen, of eigenlijk, te verbluffen.”

Diskoffer van theaterkoor Disisit is te zien op zaterdag 14 mei om 20 uur en zondag 15 mei om 15 uur in het Vestzaktheater van de Meenthe in Steenwijk.

Nieuws

menu