Virtuoze pianomuziek in Blokzijl, met Ensemble Schönbrunn en Leo van Doeselaar

Ensemble Schönbrunn. Foto: Aangeleverd

Blokzijl Klassiek presenteert Ensemble Schönbrunn, samen met fortepianist Leo van Doeselaar met het programma Pianovirtuozen in Wenen rond 1820.

In de Grote Kerk van Blokzijl laten fluitist Maarten Root, violist Johannes Leertouwer en cellist Viola de Hoog samen met Leo van Doeslaar composities horen van onder anderen Mozart, Beethoven, Hummel en Reicha.

De leden van het ensemble zijn al sinds 1987 muzikale vrienden. Ze werken al jaren samen in verschillende ensembles zoals Musica Eterna en de Nederlandse Bachvereniging. Het gezamenlijke repertoire reikt van Frescobaldi tot Debussy, met nadruk op onbekende tijdgenoten van Bach, Mozart, Haydn en Beethoven. Ze hebben inmiddels vijftien cd’s uitgebracht.

Leo van Doeselaar is een veelzijdig musicus: hij is organist, pianist en fortepianist en zijn repertoire is indrukwekkend. Als organist heeft hij een grote internationale concertpraktijk opgebouwd en werd hij aangesteld als docent aan de Universiteit in Berlijn. Daarbij is hij titulair organist van onder meer het Concertgebouw en van het Schnitger-orgel van de Martinikerk in Groningen. Leo van Doeselaar is ook een veelgevraagd pianist, speelt veel kamermuziek en treedt dikwijls op als liedbegeleider. Met zijn vrouw Wyneke Jordans vormt hij al vele jaren een vast duo. Op het programma staan onder andere de fantastische fluitsonate van Hummel en het 3e pianotrio van Beethoven, dat destijds door Haydn te modern werd bevonden.

Het concert is op zondag 15 januari om 15.30 uur in de Grote Kerk in Blokzijl. Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.

Nieuws

menu