D'Olde Veste’54 blijft op kampioenskoers na uitzege op PKC'83

Jeffrey Dijkstra van d'Olde Veste'54 scoorde dinsdagavond 2 van de 4 treffers tegen PKC'83. Foto: Jacob Westra

Koploper d’Olde Veste’54 voetbalde dinsdagavond voor rust behoorlijk slordig, uit bij PKC’83 in Groningen. Na die matige eerste helft bogen de Steenwijkers door een betere tweede helft de 2-1 achterstand, halverwege, toch nog om in een 2-4 overwinning.

Ook voor rust had d’Olde Veste’54 trouwens wel het betere van het spel. Na een klein kwartiertje kopte Davy Kuurman de bal tegen de lat, uit een voorzet van Nick Spijker. Bij een counter van PKC’83 raakte aanvoerder Jason Huisman de bal echter dusdanig ongelukkig dat deze achter doelman Tom Holleboom tegen de touwen vloog: 1-0. Na 25 minuten stond het al weer 1-1: uit een hoekschop tekende Jeffrey Dijkstra voor deze gelijkmaker. Vijf minuten voor rust werd het veelvuldig balverlies van de Steenwijkers knap afgestraft door de thuisploeg. David Goguadze kogelde vanaf zeker 25 meter afstand de bal tegen het nylon: 2-1.

Rebound

Invaller Daan Postma bracht direct na rust het evenwicht terug. Hij schoot de bal eerst tegen de lat, maar vervolgens via de rebound binnen: 2-2. De geel-blauwen bleven ook daarna kansen missen, maar kwamen uiteindelijk toch op voorsprong. Door wie anders dan Jeffrey Dijkstra, die een vrije trap vanaf zo’n 20 meter ineens raak schoot: 2-3. Een kwartier voor tijd zaten de gasten uit Steenwijk op rozen. Maikel Toeter ging goed door over rechts en bediende Patrick de Vente, die knap raak schoot: 2-4. Daarna waren er nog voldoende kansen op een vijfde treffer, maar die zou niet meer vallen. Met deze uitzege blijven de blauw-gelen op kampioenskoers.

Nieuws

menu