Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers gaan met hun podcast De Nedersaksen de theaters in. Op 9 mei spelen ze in Steenwijk om aandacht te besteden aan het Stellingwerfs en het Sallands, de twee talen van De Kop

De podcast De Nedersaksen van Albert Bartelds en zanger Hendrik Jan Bökkers gaat het theater in. Samen met de band ROO uit Rouveen toert het duo langs fraaie zalen in de regio om in de taal van het hart het publiek te vermaken. Op 9 mei staan de heren in De Meenthe in Steenwijk.

Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers.

Albert Bartelds en Hendrik Jan Bökkers. Foto: Erik Delobel

De Nedersaksen is een tweewekelijkse podcast van, over en met (de) Nedersaksen. Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds dompelen de luisteraars onder in de Nedersaksische cultuur, taal en geschiedenis. Gesprekken met diverse cultuurdragers uit de Nedersaksische regio en regelmatig livemuziek in een van de Nedersaksische streektalen. De aftrap van het derde seizoen was met Peter Snijders, burgemeester van Zwolle, maar geboren in Dalen en Jan ten Kate, burgemeester van Staphorst, maar afkomstig uit Koekange. Alles in het plat, de taal waarin je met minder woorden veel meer kunt zeggen.

Nieuws

menu