Insectenhotel voor basisschool 't PuzzelsTuk in Tuk. Voormalige achtstegroepers onthullen hun afscheidscadeau

PuzzelsTuk-leerlingen die in schooljaar 2021 uitsroomden naar het voortgezet onderwijs onthullen hun afscheidcadeau: een insectenhotel, gemaakt door cliënten van de Maargieshoeve.

PuzzelsTuk-leerlingen die in schooljaar 2021 uitsroomden naar het voortgezet onderwijs onthullen hun afscheidcadeau: een insectenhotel, gemaakt door cliënten van de Maargieshoeve. Foto: Aangeleverde foto

Bij basisschool ‘t PuzzelsTuk in Tuk is maandag een insectenhotel onthuld. De leerlingen die in 2021 uitstroomden naar het voortgezet onderwijs hebben eindelijk hun afscheidscadeau kunnen geven.

Ruim twee jaar nadat ze de school hebben verlaten, hebben de leerlingen van groep 8 schooljaar 20-21 van ‘t PuzzelsTuk hun cadeau aan de school mogen onthullen. Door de vertraagde nieuwbouw en de coronapandemie was een eerder moment niet mogelijk.

De kinderen kozen voor een insectenhotel passend bij het natuurlijke speelplein van de nieuwe school. Het hotel is vol enthousiasme op maat gemaakt door cliënten van de Maargies Hoeve in Kallenkote.

Onder toeziend oog van de bijna 100 kinderen op de basisschool in Tuk werd om half drie - door de inmiddels flink gegroeide, voormalige achtstegroepers - het hotel gepresenteerd.