Veel prijzen voor turnsters Sport Vereent en Advendo

De turnsters van Sport Vereent en Advendo poseren gezamenlijk. Foto: Moniek Wisman

Het wedstrijdseizoen is weer begonnen voor de turnsters van Sport Vereent uit Oldemarkt en Advendo uit Steenwijk. De teamwedstrijden voor niveau G en niveau 5 stonden afgelopen weekend op het programma en deze golden tevens als een kwalificatie voor de individuele wedstrijden. De meisjes van beide verenigingen turnden afgelopen weekend in combinatieteams. Dat leverde tweemaal goud op en eenmaal brons bij de teams. Daarnaast was er individueel nog drie keer goud en één keer zilver weggelegd.

Voor Sport Vereent en Advendo begon de wedstrijd op baan 1 met een niveau 5-team, dat uit Tess Langeveld, Sofie Bosma, Elsa de Vries, Anna van den Hoonaard, Melissa Bergman en Jennova de Mos bestaat. Dit team turnde een sterke wedstrijd, met heel mooie oefeningen en een hoge moeilijkheidsgraad, en werd dan ook overtuigend eerste. Op baan 2 was tegelijkertijd de teamwedstrijd aan de gang voor het niveau G, bestemd voor turnsters geboren in 2011 en eerder. Dit team van Sport Vereent en Advendo bestaat uit Fleur Bergsma, Fiona Kemper, Ilse Bosma, Sophie de Lange, Ilse Groenink en Marieke Vink. Het gaat hier hoofdzakelijk om turnsters die voor het eerst in de bovenbouw uitkomen. Het team turnde mooie oefeningen en werd eveneens zeer verdiend eerste.

In wedstrijd 2 kwam het andere niveau 5-team in actie. Dit bestond vooral uit turnsters die voor het eerst aan een KNGU-wedstrijd deelnamen. Ilse Evenhuis, Rosa Bergsma, Lotte Meijerink, Sofia Venneri, Eefje Bouwman en Hanna Kruizinga turnden een stabiele wedstrijd, met zelfs de beste brugoefeningen van de dag. Dit leverde het team een mooie derde plaats op. Het bovenbouw-G-team bestond uit Sharon Veldhoen, Yu Mei van den Bor, Lieke Heupink, Camille Post en Ilse van der Hoeven. Ook zij lieten nieuwe elementen zien tijdens hun wedstrijd. Dit team werd eveneens derde, maar door nieuwe KNGU-regels worden bij de bovenbouw-teamwedstrijden alleen nog medailles aan de nummers 1 en 2 gegeven.

Voor de bovenbouw was dit tevens een individuele kwalificatie voor de finale. Fleur Bergsma werd eerste in de categorie jeugd en Fiona Kemper tweede. Bij de junioren werden Lieke Heupink en Ilse Bosma allebei eerste.

Nieuws

menu