Vijfdeklasser Steenwijk wordt veel te laat wakker tegen Ouwe Syl

De teleurstelling druipt van de gezichten bij vv Steenwijk, na afloop van het nacompetitieduel met Ouwe Syl.

De teleurstelling druipt van de gezichten bij vv Steenwijk, na afloop van het nacompetitieduel met Ouwe Syl. Sieb van der Laan

Vijfdeklasser Steenwijk heeft zaterdagmiddag de finale om een plaats in de vierde klasse verloren. De rood-witters waren op neutraal terrein in Akkrum zeker voor rust niet opgewassen tegen Ouwe Syl uit Oudebildtzijl. Halverwege stond het 2-0 voor de Friezen en daarmee kwamen de Steenwijkers nog goed weg. Uiteindelijk werd het 4-2 voor Ouwe Syl.

Steenwijk speelde een dik halfuur met 10 man. Keeper Boyd Remmerswaal kreeg rechtstreeks rood doordat hij zich even buten ‘de zestien’ vergreep aan een doorgebroken speler. Robert van der Leij nam vervolgens plaats onder de lat.

Slappe vertoning

Bij Ouwe Syl waren captain Wesley van Empel en linksbuiten Auke Heidinga de uitblinkers. Ze kregen van de rood-witte defensie tevens alle ruimte en dat werd de Steenwijkers fataal.

De rood-witters speelden voor rust ronduit slap en oogden ook niet fris. Uit een hoekschop was Van Empel al dicht bij de openingstreffer. Die viel na een kwartiertje alsnog doordat Auke Heidinga ongehinderd op Remmerswaal af kon lopen: 1-0. Wessel Busscher was namens Steenwijk een stap te laat om een voorzet doeltreffend af te kunnen ronden. Tien minuten voor rust kreeg Heidinga weer alle ruimte en liet hij zien dat hij het kunstje nog wel een keer kon: 2-0. Op slag van rust lieten de Friezen een dikke kans op een derde treffer liggen.

Na het akkefietje rond de doelman moes Steenwijk met 10 spelers verder. Remco Kooistra scoorde zo’n 20 minuten voor tijd de 3-0. Steenwijk veerde nog even op. Brian van Meerwijk raakte de bal ietwat gelukkig en zag deze hoog in het doel ploffen: 3-1. Clint Kruisweg ramde de bal uit een vrije trap vanaf de rand van ‘de zestien’ hoog binnen: 3-2. Winchell Keus had zelfs de gelijkmaker nog op z’n schoen, maar faalde. In blessuretijd maakte (opnieuw) Auke Heidinga er nog 4-2 van.