“Covid”-editie van Loop-Neus-Loop: starten op verschillende plekken

eigen foto

Tuk - Al jaren is het traditie dat aan het eind van het jaar de ‘Loop-Neus-Loop’ wordt gehouden. Een gezellige wandeling waarbij de deelnemers in veel gevallen feestelijk uitgedost een mooie route door Steenwijkerland lopen. Dit jaar gaat het anders dan anders: er is een “Covid”-editie uitgezet.

Een “solitaire” wandeltocht van 10 kilometer, waarbij niet één massaal startpunt is, maar de deelnemers zelf kunnen starten op elke willekeurige plek van de route (dit met de bedoeling om een zo groot mogelijke verdeling te krijgen).

Gratis route

Op www.loopneusloop.nl kun je de gratis route vinden en je kunt starten op een door jou zelf uitgekozen dag en tijdstip.

Prijzen

De mensen die vóór 31 december lopen, kunnen meedoen met een spelelement. De winnaars worden beloond met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Café De Karre en Cafetaria Het Vullende Buikje.

Geen pauzeplek

Er is dit jaar geen pauzeplek op de route en eveneens is (zoals bekend) de horeca gesloten. ‘Loop voor uzelf, vorm geen groepen en geef gehoor aan de R.I.V.M. richtlijnen (anderhalve meter-maatregel)’, luidt de oproep van het Loop-Neus-Loop team. ‘De organisatie van deze tocht is niet aansprakelijk noch verantwoordelijk voor uw gedrag’.

Starten op verschillende punten

Het is mogelijk de route te starten op verschillende punten. De punten van de routebeschrijving staan als referentiepunten op de kaart op de website.

Het wordt een andere Loop-Neus-Loop dan de vorige tien edities, waarbij iedereen startte bij café De Karre en er honderden wandelaars tegelijk op pad gingen. „We wilden de loop dit jaar toch door laten gaan, maar dan aan gepast”, aldus het team. „Het mooie is dat je nu vrij bent om te starten wanneer je wilt. Of dat nou bij het krieken van de dag is of midden in de nacht, je kunt hem vandaag al lopen!”

Nieuws

menu