120 bedrijven maken gebruik van tweede noodhulpregeling

Logo UWV.

Steenwijk – Zo’n 120 bedrijven in Steenwijkerland hebben gebruik gemaakt van de tweede noodhulpregeling voor ondernemers die last hadden van omzetverlies door de coronacrisis. Zij hebben een voorschot voor de tegemoetkoming in loonkosten gekregen.

Van voetbalverenigingen en autobedrijven tot zwembaden en restaurants, een grote variatie aan bedrijven heeft een beroep gedaan op deze regeling om te kunnen blijven functioneren. Het UWV, die de aanvragen behandelde, heeft een lijst openbaar gemaakt van bedrijven die gebruik hebben gemaakt van deze tweede NOW-regeling, die gold van juni tot en met september 2020.

Tijdens de eerste noodhulpregeling (maart tot en met mei) deden veel meer bedrijven hier op, namelijk 250 uit Steenwijkerland.

Bedrijven moesten een inschatting maken van hun omzet. Te veel uitgekeerd geld kan dan weer ingevorderd worden. Een voorwaarde voor de regeling was namelijk dat niemand ontslagen zou worden.

De bedragen die zijn overgemaakt variëren van ongeveer 1.000 euro tot vele honderdduizenden euro’s, bijvoorbeeld voor € 845.516,- (transportbedrijf Jan Krediet in Steenwijk) en € 193.188,- plus € 95.940,- (Travel Club Giethoorn en Travel Reisbureau Giethoorn) en € 1.656.052,- (Royal Huisman in Vollenhove).

In Steenwijk/Tuk/Steenwijkerwold gaat het om 120 bedrijven, Oldemarkt 4, Blokzijl 13, Giethoorn 417 Wanneperveen 7, Kuinre 2, Vollenhove 18, Sint Jansklooster 3, Belt-Schutsloot 1.