Aandacht voor 'Bewust vrouwZijn' bij Anna Sophia Care

Hanna Bremer bij haar praktijk. Foto Anna Sophia

Hanna Bremer heeft sinds dit voorjaar haar praktijk voor baarmoeder- en vruchtbaarheidstherapie, genaamd Anna Sophia, in de voormalige tuinbouwschool aan de Majoor van Swietenlaan 15. In haar praktijk begeleidt ze vrouwen bij uiteenlopende klachten die te maken hebben met de vrouwelijke menstruatiecyclus, fertiliteitsproblematiek en het herstellen van de verbinding met het vrouwelijke lichaam en bewustzijn. Dit doet ze in 1-op-1 sessies en op verzoek in groepen.

„In een maatschappij waarin de focus vaak ligt op doen en presteren zijn we vergeten dat het, om door te kunnen blijven gaan, ook zo belangrijk is om te rusten en te zijn,” zegt Hanna. „Deze afwisseling van doen en zijn zit van nature al verweven in de vrouwelijke cyclus. Maar, doordat we ons hier als vrouw vaak niet bewust van zijn gaan we tegen onze natuur in en dit kan zorgen voor een hele reeks aan fysieke, mentale en emotionele klachten, waardoor we onze vrouwelijke cyclus als een last ervaren. Dit, maar ook onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s zoals het verlies van een kindje tijdens de zwangerschap, misbruik en een negatief lichaamsbeeld, maakt dat een vrouw zich onbewust terugtrekt uit haar lichaam. Wanneer een vrouw weer leert voelen en ervaren in haar lichaam en met name in haar buik, bekken en baarmoedergebied ontvouwt zich een nieuwe manier van zijn. Zachter en liefdevoller naar haarzelf, meer in verbinding en balans met haarzelf en meer bewust van haar creatieve centrum.”

Hanna geeft verschillende massagetherapieën: onder meer vruchtbaarheids- en zwangerschapsmassages. Een daarvan is de baarmoedermassage. „Een vrouw in verbinding met haar bekken en baarmoeder komt in verbinding met de eigen-wijsheid van haar lichaam, zij kan aanvoelen en aangeven waar haar grenzen liggen, wat zij nodig heeft en zich zo ook op een bewustere en diepere laag verbinden met anderen. Ze zal minder hinder ondervinden van haar vrouwelijke cyclus en haar natuurlijke vruchtbaarheid zal kunnen verbeteren. Dit alles maakt dat ze meer stabiliteit ervaart in zichzelf en in haar authentieke vrouwZijn haar leven tegemoet kan treden, in welke fase van haar leven ze ook zit.”

Door de therapieën worden klachten als ziek zijn tijdens je menstruatie, hormoonschommelingen en overgangsklachten verminderd of ze verdwijnen helemaal. Meer informatie over Hanna en haar praktijk vind je op www.annasophia.care, instagram @PraktijkAnnaSophia of neem contact op via 06 23469924.

Nieuws

menu