Al vroeg kerstsfeer in Vledder tijdens ware kerstbeleving

Voetbalvereniging BEW verdiende in 2019 goed aan de verkoop van speciaalbiertjes op de kerstmarkt. Foto Gerrit Boer

De donkere dagen voor kerst naderen en hoewel de sint nog in het land is, maakt Vledder zich op voor een ware kerstbeleving. Op zaterdag 10 december vindt de Kerstmarkt plaats in de Dorpsstraat. Van 12.30 tot 19.00 uur kan iedereen zijn of haar kerstinkopen doen bij de mooi versierde en verlichte kramen op de Kerstmarkt.

Ook de levende kerststal ontbreekt niet en de kans is groot dat bezoekers de kerstman tegen het lijf te lopen. Voor het vervullen van ‘jouw grootste wens’ is oudejaarsvereniging De Oliebol aanwezig. Diverse lokale (sport)verenigingen staan op de Kerstmarkt met allerlei versnaperingen, ook zijn er standhouders met hun eigen lekkernijen. Fietze is prominent aanwezig op het sportplein en Scouting Vledder zorgt voor warmte en gezelligheid rondom de brandende vuurkorven.

Tijdens de Kerstmarkt is in de kerk het Kerstfestival met diverse koren. Buiten op zijn er ’s middags optredens van VCE muziekkids, Blaoskapel de Zendestriekers, die Dorfplatz Musikanten, popkoor Energy en de Midwinterhoornblazers. Kinderen kunnen met een strippenkaart deelnemen aan allerlei leuke activiteiten, van broodjes bakken tot een speurtocht en schminken.

Nieuws

menu