Albert Hassing is de nieuwe prins van carnavalsvereniging de Bûtenbieners in Steggerda

Albert Hassing als Albertus den Eerste tussen zijn hofdames Manon Smale en Froukje Kramer en de Raad van Elf. Foto Piet Bosma Foto: Piet Bosma

Na een paar seizoenen met corona en geen prinsenbal was het weer feest bij De Bûtenbieners in Steggerda. In zalencentrum De Landerije stapte Albert Hassing om elf over elf uit de grote laars en gaat als Albertus den Eerste de carnavalsvereniging voor in het carnavalsseizoen.

Daarbij wordt hij bijgestaan door de hofdames Manon Smale en Froukje Kramer en de Raad van Elf.

Albert Hassing neemt de staf over van Mattinus den Eerste, de alias van Martijn Doorn, die na vier seizoen in november afscheid nam en daarmee de langst regerende prins is geweest in de afgelopen 60 seizoenen.

Na het uitstappen uit de laars had de nieuwe prins zijn eerste toespraak al klaar en stelde hij de hofdames voor aan het publiek en werden hem de steek en de ambtsketting omgehangen en kreeg hij de staf overhandigd van president André Kranendonk, die hem op het hart drukte die niet te verliezen.

De tekst gaat verder na de foto

Vervolgens barstte het feest los. De band The Famous Dutch Guys bracht het feest tot in de late uurtjes tot een goed eind en kijkt de de vereniging tevreden terug.

Over twee weken barst in Steggerda het grote carnaval los, op 18 februari. De zaterdagavond om 21.11 uur openen de deuren voor alle Bûtenbieners in De Landerije aan de Pepergaweg 43 in Steggerda.

De dag er na staat het familiefeest op de kalender en wordt er rond 15.11 uur voor de hele familie, van jong tot oud, een feestje gebouwd. Met het traditionele haringhappen op woensdag 22 februari (voor iedereen vrij toegankelijk) sluiten De Bûtenbieners het carnavalsseizoen.

Nieuws

menu