Auto ramt gevel van woning in Oldemarkt. Gevel staat op instorten

Zowel politie-eenheden, een ambulance als de brandweerkorpsen van Steenwijk en Oldemarkt werden met spoed ter plaatse gestuurd. Foto: De Vries Media

Dinsdagmiddag werden diverse hulpdiensten ingeschakeld voor een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Oldemarkt. Een automobilist is op een gevel van een woning ingereden.

Omstreeks twintig over drie werd het verkeersongeval op de Y-splitsing van ‘t Butent en de Hoofdstraat gemeld. Zowel politie-eenheden, een ambulance als de brandweerkorpsen van Steenwijk en Oldemarkt werden met spoed ter plaatse gestuurd. De brandweerlieden zagen bij aankomst dat er een voertuig tegen een woning was gereden. De mannelijke bestuurder kon met behulp van de hulpverleners uit de auto worden gehaald.

Ambulancehulpverleners hebben de betrokken bestuurder gecontroleerd op eventuele verwondingen. De man is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ernstig beschadigd

De gevel van de woning raakte door de aanrijding ernstig beschadigd. Vermoedelijk ontstond het ongeval nadat de bestuurder met zijn automaat het gas indrukte in plaats van de rem. De bewoners van de aangereden woning waren op het moment van het voorval in de woning aanwezig, maar bleven ongedeerd.