Blubberen, moeras ontdekken of de hoogte in tijdens de kerstvakantie bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster

Houd je van zwarte modder aan je laarzen? Alje Zandt

Durf jij te lopen over drijvend land? Houd je van zwarte modder aan je laarzen? Kun je jezelf het water over trekken op een ijzeren vlot? Als je blij wordt van zo’n avontuur, kun je bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster op ontdekkingstocht. Hier is een rugzak voor de blubber-de-blup-moeras-ontdektocht te huur.

In deze rugzak zitten een verrekijker, loepjes, een spiegel, een houten verzameldoosje en grappige opdrachten. Liever de lucht in? Beklim de super bijzondere houten trap van de watertoren in Sint Jansklooster. Tel alle 207 treden tot je boven bent. Kijk dan vanaf 45 meter hoogte in het rond. De torenwachters laten je alles zien.

Geen vlot tijdens ijs

De moeras-ontdektocht is 3 kilometer lang en vanwege het vele water geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Als er ijs ligt kan de route met de vlotjes niet gebruikt worden. De ontdekkingstocht duurt ongeveer anderhalf uur. Starten kan op de dagen dat het bezoekerscentrum open is tussen 12.00 en 14.30 uur. Je kunt omhoog in de toren op donderdag 5 en zaterdag 7 januari van 12.15 tot 15.30 uur. Parkeer voor een bezoek aan de toren bij het bezoekerscentrum en loop langs het kunstwerk van Evert van Benthem in een kwartier naar de toren in het dorp.

In de kerstvakantie is het bezoekerscentrum in de middag open op zaterdag 24 december, dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 december en op dinsdag 3 tot en met zondag 8 januari, steeds tussen 12.00 en 16.00 uur.

Nieuws

menu