Boeren en paardenhouders blokkeren toch snelwegen

Paardenhouders rijden met hun veewagens en trailers langzaam over de A28. Foto: Daan Prest

Boeren zijn maandag begonnen met het blokkeren van distributiecentra van supermarktketens. Op de snelwegen bleven de gevreesde blokkades tot nu toe uit. Maar boze boeren blokkeren nu toch verschillende op- en afritten van snelwegen. De ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen voor blokkades op de A28, A37 en A1.

Aan het protest op de A28 doen ook vrachtwagens en personenauto’s met paardentrailers mee. Eerder op de dag reden paardenboeren vanuit de richting Steenwijk naar de Lichtmis. Ook waren er paardenhouders onderweg vanaf DOC in Hoogeveen. Dit doen ze ter ondersteuning van de (melk)veehouders.

Tractoren blokkeren de snelweg A37, vanaf de Duitse grens in de richting van Hoogeveen, en ook op de A28 zorgt een demonstratie met voertuigen voor verkeershinder. De op- en afrit bij Beilen, tussen Zwolle en Assen, is daar dicht.

De A28 bij Staphorst loopt vast door langzaam rijdend verkeer. De ANWB meldt tussen de afrit Zuidwolde en de afrit Nieuwleusen een file van 10 kilometer en 48 minuten vertraging door deze demonstratie met voertuigen.

Nieuws

menu