Bonte stoet trekt door de straten van Tuk. Sinterklaas en pieten maken rondrit door het dorp

Sint en zijn pieten trokken zaterdagmorgen als een bonte stoet door Tuk. Foto: Aangeleverde foto

Ze waren niet te missen! Een bonte stoet trok zaterdagmorgen door de straten van Tuk. Sinterklaas en zijn pieten maakten een rondrit door het dorp.

Er was een regenboogpiet op een scootmobiel, pieten op de step, de hoofdpiet op de e-bike en de deejay-piet draaide plaatjes vanaf zijn boot op een trailer achter de auto. Al toeterend en muziekmakend brachten Sint en de pieten een bezoekje langs de deuren.

„Het was een fantastische dag”, zegt Alien Bisschop, voorzitter van Plaatselijk Belang Tuk. „We hebben in een rap tempo een nieuw scenario moeten bedenken om het sinterklaasfeest toch door te laten gaan. Dankzij de vele vrijwilligers die het dorp rijk is, is dat weer gelukt. Er werden verkeersregelaars opgetrommeld, een paar alternatieve vervoersmiddelen geregeld en Sinterklaas werd rondgereden op zijn prachtige zetel. De kinderen hebben er van genoten, dat is het voornaamste.”

Kleurplaten

Het oorspronkelijke plan om een sinterklaasfeest te houden bij het Tuks Theehuis viel in het water door de geldende coronamaatregelen. Er werd een ander scenario bedacht, zodat de kinderen de goedheiligman toch konden ontmoeten. De pieten deelden zakjes pepernoten en schuimpjes uit en voorzagen de kinderen van een kleurplaat. De kleurplaten komen in de buurtsuper van Marc en Alien te hangen. De kinderen die de plaat het mooist hebben ingekleurd krijgen een cadeautje.


Nieuws

Meest gelezen