Buslijn 17 en 517 van Arriva gestremd tussen Wolvega en De Blesse vanwege werkzaamheden

Bussen van Arriva staan door de files op de parallelweg tussen Joure en Sneek regelmatig in de file.

Bussen van Arriva staan door de files op de parallelweg tussen Joure en Sneek regelmatig in de file. Foto: Camjo Media

Door werkzaamheden in De Blesse kunnen er van maandag 23 januari tot en met vrijdag 14 april geen bussen rijden tussen Station Wolvega en De Blesse Noord.

De bussen rijden hierdoor een andere route. Ook rijdt er een pendelbus tussen station Wolvega en De Blesse Noord. Deze stopt ook bij de bushalte ‘De Linde’ in Wolvega.

De volgende haltes vervallen: Hoofdstraat Oost, Lindenoord, De Linde, De Blesse Noord, Nieuwstraat, Spoorlaan, Kerk, Vaartweg, Mulderstraat, Zevenroeden, Hoeveweg, Oost en Schoollaan. Afhankelijk van de vertrekhalte moeten reizigers rekening houden met een langere reistijd van circa 5 tot 30 minuten.

Reizigers die normaliter in- en uitstappen bij de haltes aan de Hoofdstraat Oost en Lindenoord: kunnen hun weg vervolgen vanaf Station Wolvega. Reizigers die in- of uitstappen bij de haltes Schoollaan, Oost, Hoeveweg, Zevenroeden of Mulderstraat kunnen vanaf de tijdelijke bushalte ‘kruising Vinkegavaartweg/Noordwolderweg’ verder reizen met lijn 17 naar Wolvega of Noordwolde. Reizigers die in- of uitstappen bij de Vaartweg, Kerk, Spoorlaan of Nieuwstraat worden verwezen naar de Blesse Noord. Er rijdt een pendelbus tussen de ‘Blesse Noord’ en ‘Station Wolvega’.

Meer informatie staat op www.arriva.nl/stremmingdeblesse