Cabaretier Anne Neuteboom komt naar Vledder

Anne Neuteboom.

Anne Neuteboom.

Op vrijdag 7 oktober is er een voorstelling van Anne Neuteboom in het daktheatertje van de Tippe in Vledder. De voorstelling van Anne heet “Effe niet met je mening”

z U vraagt zich waarschijnlijk af waar deze voorstelling over gaat? Goede vraag! Kunnen we niets over zeggen. What happens tussen de vier muren van het theater stays tussen de vier muren van het theater. Maar Anne belooft u: het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling…

Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch. Won in 2014 de juryprijs van het (back in the day) Griffioen Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen. En in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Cameretten in Rotterdam.

Daarna maakte ze twee soloprogramma’s, ‘Weg’ en ‘Kijk haar gaan’. Voor de laatste werd ze samen met Peter Pannekoek en Alex Ploeg genomineerd voor ‘Neerlands Hoop’ – de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. ‘Kijk haar gaan’ is te zien op Netflix, NPO Start en Cultuurticket.

Anne Neuteboom werd geboren in 1989 toen alles wat kon ademen dankzij Herman van Veen ‘Anne’ genoemd werd, dus zeg maar Neut. Neut studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch. Won in 2014 dejuryprijs van het (back in the day) Griffioen Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen. En in 2015 de jury- en publieksprijs van Cabaretfestival Camerettten in Rotterdam. Daarna maakte ze twee soloprogramma’s, Weg en Kijk haar gaan. Voor de laatste werd ze samen met Peter Pannekoek en Alex Ploeg genomineerd voor Neerlands Hoop – de prijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. En nu is ze dus cabaretier en toert met haar derde programma Effe niet met je mening. Maar daarnaast illustreet ze ook, in opdracht en voor zichzelf. Evenaals animatie en video montage van trailers, teasersen andere online content. Ze heeft zelfs een onlineshop kleding volgens haar ontwerpen, de Anne Neut boetiek. Neuteboom is geen onbekende in de Tippe want als finalist van Cameretten 2015, trad ze daar in 2016 op. En ze maakte zoveel indruk dat we haar graag nog een keertje wilden boeken. En dat is ruim 6 jaar later gelukt.

De voorstelling van 7 oktober in De Tippe begint om 20.00 uur. De kaartjes kosten 16 euro inclusief een kopje koffie en zijn online te boeken via de website van restaurant de Tippe https://www.detippe.nl/