Carin Vermeulen uit Vledder zet zich in voor dierenasiels in Oekraïne

Hulp aan dieren is óók broodnodig. Foto Pixabay / Alexa

Carin Vermeulen uit Vledder zet zich in voor dierenasiels in Oekraïne. Tot en met vrijdag 24 februari is er nog een actie gaande voor hulp aan asieldieren in het door oorlog geteisterde land.

„We kennen allemaal de schrijnende beelden uit Oekraïne. Inwoners die hun stad moeten ontvluchten, de vele doden en gewonden, geen gas of elektra en totale ontreddering”, zegt Vermeulen. „Iedere dierenvriend beseft dat wanneer mensen het zwaar hebben, dit eveneens geldt voor de dieren. De dierenasiels in Oekraïne zitten dan ook overvol. Er wordt met 100% inzet gewerkt, maar er is een groot tekort aan voedsel en medicijnen voor de dieren.”

Konijn in Nood

Hun schreeuw om hulp wordt in Nederland opgepakt door stichting ‘Konijn in Nood’. Een team van deze organisatie vertrekt eind februari met zoveel mogelijk hulpgoederen naar Oekraïne. Carin Vermeulen, vrijwilliger bij stichting ‘Konijn in Nood’, zet zich nadrukkelijk in om deze missie te doen slagen.

Carin: „De hulp aan Oekraïne richt zich met name op mensen. Hard nodig en terecht, maar er is daar ook zoveel dierenleed gaande. Om de dierenasiels in Oekraïne te helpen gaan vrijwilligers van Konijn in Nood eind februari met een drietal vrachtauto’s met hulpgoederen naar het zuiden van Oekraïne. Om de vrachtauto’s zo goed mogelijk gevuld naar Oekraïne te brengen wordt een landelijke inzamelingsactie voor diervoeding en medicijnen georganiseerd.”

Manifestatie op de Dam

Deze actie is gestart op zaterdag 21 januari en eindigt op vrijdag 24 februari. Een dag later is de landelijke afsluiting met een manifestatie op De Dam in Amsterdam. In deze regio kunnen mensen op doordeweekse dagen tussen 18.00 en 20.00 uur een zak honden-of kattenvoer doneren op Meulhoek 49, Vledder. Mocht deze tijd niet schikken neemt u dan even contact op via telefoonnummer 06-33165396.

„Sinds de oorlog, die nu bijna een jaar duurt, is er naast het leed voor mensen ook zoveel ellende voor dieren. Met een simpele donatie van een zak honden-of kattenvoer of een eenmalige donatie kunnen we echt iets betekenen voor de dieren daar. Er wordt zo hard gewerkt, maar wanneer er geen eten is, houdt alles op”, besluit Carin Vermeulen.

Nieuws

menu