Corso Frederiksoord 2023 staat in het teken van Uitvindingen & ontdekkingen. Corsogroep Vledderveen wint Poedelprijs, Jancko Smit de Harm Baas aanmoedigingsprijs

Mooie creaties tijdens het Corso Frederiksoord. Foto: Hielke Roelevink

Het corsoweekend op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 in Frederiksoord staat in het teken van Uitvindingen & ontdekkingen! De corsogroepen hebben hun onderwerpen bekend gemaakt. Volgend jaar zijn er wagens met onderwerpen als De kracht van stoom, je angst ontdekken en Leonardo Da Vinci.

Corsogroepen, juniorgroepen, commissieleden, bestuursleden en juryleden kwamen afgelopen donderdag bijeen in Nijensleek voor de jaarlijkse nabespreking van de juryrapporten. De jaarlijkse nabespreking van Corso Frederiksoord was dit jaar in een ander jasje gegoten, voorheen werden op deze avond de prijzen aan alle groepen uitgedeeld maar dit onderdeel was dit jaar voor het publiek te zien tijdens het corsoweekend op het podium in de Floddertent. De grote winnaar was Corsogroep De Roomboot BV die meerdere prijzen binnenhaalde.

De nabespreking stond in het teken van het bespreken van de juryrapporten. Jan Vermeijden en Mirjam Ramkema afgevaardigden van de viertallige jury, voorzagen de wagens van alle corsogroepen én de juniorgroepen van hun commentaar.

Nieuwe voorzitter

Naast de bekendmaking van het nieuwe thema, werd ook een nieuwe voorzitter gepresenteerd. Marjolein Rink komt het team versterken en neemt de voorzittersrol van Joost Ottink over. Joost Ottink heeft als voorzitter veel nieuwe ontwikkelingen voor Corso Frederiksoord in gang gezet. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat de mozaïekroute is uitgebreid en dat de toekomst van het corso wordt gestimuleerd door de jeugd meer bij het corso te betrekken. Onder andere door de juniorgroepen op te starten en een educatiepakket op te zetten voor de basisscholieren.

Johan Bergsma voorzitter van Flodder reikte zoals elk jaar de Poedelprijs uit. Deze ging naar Corsogroep Vledderveen die dit jaar bijna niet konden deelnemen met een corsowagen omdat zij te weinig bouwers hadden. Gelukkig zette de fanatieke ploeg toch door en bouwde een veel kleinere wagen dan zij normaal op de weg zouden neerzetten.

De Harm Baas aanmoedigingsprijs werd ook uitgereikt. Deze prijs werd in 2019 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Harm Baas die altijd erg betrokken was bij Corso Frederiksoord. De prijs is een aanmoediging voor een individu of groep die zich op een bijzondere wijze voor het corso heeft ingezet. Dit jaar ging de prijs naar Jancko Smit die tijdens het corsoweekend een persoon gered heeft die onwel was geworden. Een heel mooie daad die volgens de commissie van deze prijs gewaardeerd moest worden.

Nieuws

menu