Cultuurfonds Westerveld draait op volle toeren, aanvragen stromen weer binnen

Het ringsteken in Diever werd ook gesteund door het cultureel fonds. Foto: Marion de Rijk

Na twee slappe coronajaren, draait het Cultuurfonds Westerveld weer op volle toeren. In het eerste halfjaar van 2022 ondersteunde het fonds twaalf uiteenlopende projecten.

Het ging om de aanschaf van een zanginstallatie, het opfrissen van ‘t Vledder Kerspel-website, een zangworkshop in Havelte, uitvoeringen van de Koffiecantate van Bach, de zomerexpositie van de schilderskring Diever, een graffiti-workshop in Frederiksoord en het ringsteken voor aanspanningen in Diever.

„De afgelopen twee jaar kwam er door de coronapandemie niet veel van de grond. Dat was jammer, maar even niet anders. Gelukkig trekt het culturele leven in de gemeente weer aan en dat zien we duidelijk terug in het aantal aanvragen”, aldus fondsvoorzitter Marion de Rijk. Het fondsbestuur ontving de laatste maanden flink wat verzoeken om een bijdrage en omdat er tijdens de pandemie geld op de plank bleef liggen, konden de fondsbeheerders net wat meer doen. De Rijk: „Wij hebben de indruk dat bepaalde initiatieven tijdens corona zijn geparkeerd in afwachting van betere tijden. Nu die zijn aangebroken klopt men weer bij ons aan. Dat doet ons deugd, want we steken graag een helpende hand toe.”

Meer informatie is hier te vinden.

Nieuws

menu