Da Costa zorgt voor twee geslaagde avonden in De Schalle

De blauwe bank staat centraal in het stuk. Foto Rob Janssen

Toneelvereniging Da Costa is het spelen niet verleerd. Na twee gemiste coronajaren hebben de spelers van Da Costa afgelopen vrijdag- en zaterdagavond het publiek in De Schalle weer mogen vermaken met het stuk ‘Noar 10 hoog an de Schoapstreek’, geschreven door Arend Takens.

Het vrolijke blijspel uit drie bedrijven is geregisseerd door kersverse regisseur Fenneke Knol. Zij wist de verschillende typetjes goed neer te zetten en ze kregen de zaal dan ook regelmatig aan het lachen. Het stuk gaat over Jans en Triene Pot, ze zijn boer af en willen het nu wat rustiger aan doen. Jans wil graag verhuizen naar een appartement tien hoog an de Schoapstreek om daar de hele dag van het prachtige uitzicht te genieten en wat Jans wil, gaat door! Dit brengt natuurlijk een hoop trammelant en hilariteit met zich mee. Een grote blauwe bank staat centraal in dit Drentse toneelstuk: Triene wil deze absoluut niet mee en staat hierin lijnrecht tegenover haar man Jans. Met twee pauzes, een leuke verloting en een borrel na waren het twee geslaagde avonden in De Schalle.


Naast dit toneelstuk werden er vrijdagavond ook meerdere jubilarissen in het zonnetje gezet: André Hopman, Yvonne Meulekamp, Trijntje Venema en Piet Rook spelen al 25 jaar bij de Costa. Jannie Hoorn 30 jaar en Wim Brand, die inmiddels gestopt is als speler, heeft zelfs 45 jaar op de planken gestaan.


De toneelgroep zal dit stuk de komende weken nog op meerdere plekken opvoeren, waaronder op 17 februari in het dorpshuis van Sint Jansklooster. Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De entree is 10 euro, inclusief een kop thee/koffie.

Nieuws

menu