De TT Basse gaat niet door. ‘Motorcity Basse’ werkt aan andere invulling voor evenement

De TT Basse is al jaren vaste prik op de eerste zaterdag van september. Sieb van der Laan

De TT Basse gaat dit jaar niet door. Het evenement stond gepland voor 4 september, maar de organisatie, de buurtvereniging Basse, verwacht dat het niet mogelijk is om het evenement als vanouds te houden in het buurtschap.

Veel motorliefhebbers in binnen- en buitenland reizen voor de eerste zaterdag van september massaal af naar buurtschap Basse. ‘De combinatie van een motortreffen en de classic motorraces zorgen al ruim 25 jaren voor ruim duizend motorliefhebbers die hun kamp opslaan in ‘motorcity Basse’, vertelt woordvoerder Niels Gijsman.

1,5 meter richtlijn

Omdat het nog steeds onzeker is of het evenement op de ‘normale’ manier door kan gaan, worden de risico’s volgens de organisatie te groot. ‘De verwachting dat de 1,5 meter richtlijn er af is op 4 september is nagenoeg nihil. Het niet volledig af kunnen sluiten van alle terreinen maakt het niet mogelijk met scannen voor toegang de richtlijnen op te volgen. Handhaving van de 1,5 meter regels past niet in de aard van het evenement en zien de grote groep vrijwilligers ook niet zitten’, aldus Gijsman.

Er wordt gewerkt aan een alternatieve invulling van het evenement. Het dorsen op een vooroorlogse dorskast vindt wel plaats, net als een tentoonstelling over agrarisch erfgoed. ‘De familie Klaster heeft met vrijwilligers de rogge al authentiek gemaaid en de bult rogge wacht op de verdere verwerking.’

Tweewielers

Ook wil de organisatie de tweewielers niet vergeten. ‘Er wordt gedacht aan een aanvulling met een demo van klassieke bromfietsen op het buurtterrein onder de noemer ‘brommers kiek’n’. De klassieke bromfiets is erg populair en ook de vrijwilligers van de TT hebben nostalgische Spartas, Zündapps, Kreidlers of Lambretta’s staan die tentoongesteld kunnen worden. Rondom ’t Buurthuus wil de buurtvereniging er dan toch nog wat te kunnen maken op zaterdag 4 september.’

Nieuws

menu