De Twaalfde editie van de Kunstroute Dwingeloo

Het werk 'Op de Vlucht' van Dries Pruis.

Eindelijk na twee jaar wordt in het weekend van 7 en 8 mei de 12e editie van de Kunstroute Dwingeloo georganiseerd. Op 15 locaties, vanaf de Entingheweg over de Brink via het Westeinde tot Honingvlaken laten 30 kunstenaars in hun atelier of op prachtige locaties hun werk zien.

De organisatie is er dit jaar in geslaagd om maar liefst 12 nieuwe enthousiaste kunstenaars bij de route te betrekken. In Dwingeloo wonen en werken relatief veel kunstenaars. Het kunstaanbod op de route is weer zeer gevarieerd: olie-, acryl- en aquarelschilderijen, keramiek, fotografie, beelden, glaskunst, sieraden en textiele technieken.

De Kunstroute biedt een mooie gelegenheid om kennis te maken met de kunstenaars en hun werk. Heel bijzonder zijn bijvoorbeeld de kunstfoto’s van Michael van Emde Boas die sinds kort een atelier in Dwingeloo heeft. Op Heuvelenweg 34K geeft hij tijdens de Kunstroute een spectaculaire demonstratie. Michael maakt in zijn studio fine-art foto’s. Elk beeld dat hij creëert weerspiegelt een unieke relatie tussen elementen, beweging, moment en hemzelf. Zijn werken zijn geïnspireerd en uitgevoerd met gewone en alledaagse voorwerpen.

Kunst tegen oorlog

Ook in Dwingeloo zijn er mensen die vluchtelingen uit Ukraine opvangen en ondersteunen. Om deze initiatieven te ondersteunen gaan we een benefietavond organiseren met muziek afgewisseld met poëzie, gesprekken en videopresentaties. Op zaterdagavond 7 mei is iedereen welkom vanaf 20.30 uur in het dorpshuis Over Entinghe.

Kans op kunst

Tijdens de Kunstroute worden verschillende kunstwerken verloot. Een aantal kunstenaars heeft een kunstwerk voor de verloting beschikbaar gesteld. Tijdens de route zijn de loten á € 2,-- op de locaties beschikbaar. Zondag na afloop van de Kunstroute worden de loten getrokken. De opbrengst van de verloting komt geheel te goede aan de actie voor Ukraine.

De compacte kunstroute van ongeveer 5 km is op zaterdag 7 en zondag 8 mei geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op: www.kunstroutedwingeloo.nl

Nieuws

menu