De eerste baby van Steenwijkerland heet Juul

Roy en Daisy met Juul. Sieb van der Laan

Vollenhove - Juul van de Vinne is de eerste baby die in 2021 werd ingeschreven in de gemeente Steenwijkerland.

Haar officiële naam is Juul Leia van de Vinne en ze is geboren op 2 januari, ‘s nachts om 3.05 uur in de Isala Klinieken in Zwolle. „We hadden er bewust voor gekozen om de bevalling in het ziekenhuis te laten plaatsvinden,” vertelt moeder Daisy trots. „Thuis bevallen leek ons geen goed idee. Stel dat je tijdens de bevalling toch hals over kop naar het ziekenhuis moet: dat is vanuit Vollenhove toch wel meer dan een half uur rijden.”

'Volgens het boekje'

De bevalling was er eentje volgens het boekje. „Het begon ‘s morgens een beetje met wat weeën en tegen 17.00 uur zijn we naar het ziekenhuis gegaan. En ‘s nachts was ze er al: een prachtig meisje van 48 cm groot en ze woog 7 pond.”

Eerste kindje

Juul is het eerste kindje van de 27-jarige Daisy van de Vinne-Winter en de 26-jarige Roy van de Vinne. Daisy werkt momenteel bij de logistieke diensten van de Landmacht in het Gelderse Stroe, en ze heeft jaren in Steenwijk als kapster gewerkt bij Nellie’s Intercoiffure, en Roy is student aan de Politieacademie in Drachten. „Nog een halfjaar en dan ben ik klaar met de opleiding.” Ze hebben elkaar in 2017 bij de Marine leren kennen. Daisy is een rasechte Venose en Roy komt oorspronkelijk uit Limburg, maar is inmiddels al helemaal ingeburgerd in Vollenhove. „Daisy en ik zijn actief bij de corsowagenbouwersgroep De Vereniging en inmiddels zit ik daar ook in het bestuur en daarnaast ben ik vrijwilliger bij de brandweer.”

Cadeautjes

Afgelopen donderdag werd het jonge gezin verrast met een prachtig boeket van de NDC Media Groep en een heerlijke geboortetaart van Bakkerij Muis uit Steenwijk en Steenwijkerwold. Daarbij zat een pakket met cadeaus van verschillende ondernemers uit Steenwijk. In het geschenkenpakket zaten naast knuffeltjes diverse cadeaubonnen: van Sportservice Steenwijkerland een waardebon om drie maal gratis te komen babyzwemmen in Zwembad Vollenhove en cadeaubonnen van 25 euro om iets leuks uit te zoeken bij Baby- en Tienerstore Dinkey Winkey aan de Lange Baan 27, bij Expert Beute aan de Gasthuisstraat 1, bij Woninginrichting Kruider aan het Steenwijkerdiep 6 en Sorelle Bloem & Kado aan de Oosterstraat. „We wisten niet dat dit er was, maar wat een leuk gebaar,” vinden Daisy en Roy. „We zijn er heel erg blij mee!”