Coen Manche (17) uit Koekange doet eindexamen vwo/technasium. 'De onderwerpen die bij wiskunde getoetst worden zijn het minst voorspelbaar'

Coen Manche, CSG Dingstede. Foto: Aangeleverde foto

Coen Manche (17) uit Koekange doet eindexamen vwo/technasium op CSG Dingstede in Meppel. Vrijdag 20 mei maakte hij zijn zesde examen: wiskunde B.

„Vrijdag had ik het examen van wiskunde B. Ik heb ter voorbereiding enkele oude examens gemaakt en ook livestreams met uitleg gekeken. Ik voelde me op zich goed voorbereid, maar ik was wel benieuwd wat er op het examen zou komen. Ik vind dat de onderwerpen die bij wiskunde getoetst gaan worden het minst voorspelbaar zijn. Dat bleek ook zo te zijn. De eerste vragen van het examen waren prima te doen, maar vanaf de tweede casus kwamen er lastige onderwerpen en ook heel lastige vragen aan bod. De vragen waarbij de meeste punten te verdienen vielen vond ik goed te doen, maar bij veel andere vragen moest ik veel denkstappen verzetten om punten te verdienen. Ook mijn klasgenoten vonden het examen lastig en ik zag op sociale media dat er direct na afloop een klachtenregen ontstond. Ik heb mijn examen thuis nagekeken en ik heb een ruime voldoende behaald. Ondanks de lastige vragen ben ik zeer tevreden met hoe het gegaan is.”

Nieuws

menu